21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Treska s mrkví a brokolicí

Název Množství a jednotka
filé z tresky 400 g
brokolice 400 g
mrkev 150 g
koření na ryby
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev a brokolici očistíme, mrkev nakrájíme na špalíky, brokolici rozebereme na růžičky a společně vaříme v osolené vodě do poloměkka. Filé z tresky osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě na 180° cca půl hodinky dozlatova. Předvařenou zeleninu scedíme, orestujeme krátce na lžíci olivového oleje a podáváme s pečenou treskou a vařenými brambory.

Tresku můžeme okořenit trochou podravky nebo rybím kořením. Stejně můžeme upravit pangasia nebo jinou rybu, jen pozor na lososa, je tučnější.

Energetická hodnota 1 porce je cca 1700 kJ.



 


RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Rozpíčky paní hajné

Postup: Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Nasekáme vlašské ořechy.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...